recept roerbakgroente-taart
19-11-2013 16:50de laatste tijd ben ik helemaal in de bak
en het liefst groente taarten.
mijn favoriet tot nu toe is de roerbakgroente-taart.
en wil jij die ook is proeven dan komt hier het recept.
ingredienten.
bladerdeeg.
4 eieren.
1 kuipje roomkruidenkaas.
3 bolletjes mozerella.
200 gr chineese roerbakmix.
groene pesto.
boter ( om je schaal mee in te vetten)
panneermeel.
werkbereiding.
voorverwarm je oven op 200 graden.
vet je schaal in met de boter.
dek je schaal in met de bladendeeg.
strooi een beetje panneermeel op de bodem voor een knapperig bodem.
bak je groentemix 5 min aan. ( niet te lang want hij gaat ook nog de oven in.
snij je bolletjes mozerella in plakken.
smeer je plakjes mozerella in met groene pesto.
leg de mozerella plakjes met pesto in de schaal.
doe je roerbak mix erbij.
en bedek de roerbakmix met de rest van de mozerella.
klopt de vier eieren met roomkruidenkaas goed door elkaar
zodat je geen klontjes heb.
en giet dit in je schaal.
doe de schaal 20 min in de oven en prik je taart aan de boven kant kapot.
en daarna nog een keer 20 min.
dus bij elkaar 40 min in de oven.
en als het goed is heb je dan een heerlijke taart
eet smakelijk.
